Alex Velea

S-a născut pe 13 mai 1984 în Craiova, România. Încă de mic și-a descoperit pasiunea pentru muzică, începând să cânte de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani începe să studieze canto clasic, timp de 4 ani.

După ce a câștigat emisiunea-concurs Star Factory la sfârșitul anului 2003 și după participarea la Big Brother, Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe ediția specială a albumului ei, Pentru tine. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, Confidențial. Melodia, intitulată „Ce ți-aș face (Selecta)” s-a bucurat de un mare succes în România, fiind difuzat des pe posturile de muzică. Album său de debut, intutulat Yamasha a fost lansat în toamna anului 2006, și se vrea o declarație din partea lui Alex : „Piesele acestea mă descoperă în fața publicului… Ăsta sunt eu…Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente, trăiri…’Yamasha’ mă reprezintă.” Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley,Puya,Marius Moga, Connect-R, Matteo și Don Baxter. De pe album au fost promovate patru piese: „Yamasha”, „Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R), „Când sunt cu tine” (feat. Mandinga) și „Doamna mea”. Yamasha i-a adus acestuia titlul de “Best show“, “Best male” și “Best new artist” la Romanian Music Awards.

În anul 2009, Alex a lansat piesele “Doar ea” și “Secret”. Tot în 2009, Alex a intrat în echipa de producție a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei șapte killeri. În același an, Alex și-a făcut și debutul pe marile ecrane, în producția cinematografică “Un film Simplu”, unde a interpretat un rol negativ.

Deasemenea a scos hitul anului 2010 “Don’t say it’s over”, hit al cărui videoclip a avut o coregrafie ce a generat cel mai mare flashmob din România. Acesta a avut loc în Piața Constituției din București, în iunie 2010.

În 2011 a participat de asemenea la filmul “Nașa”, în rolul lui “Spânu”.

În septembrie 2011, Alex a lansat piesa “Whisper”. 2012 este anul de revenire în forță pe scena muzicii românești. Alex a lansat la începutul lunii aprilie piesa “Când noaptea vine” care s-a bucurat de aprecierea publicului. În iunie 2012, pe scena de la Romanian Music Awards, acesta a lansat un nou hit, “Minim doi”. Piesa a reușit să strângă în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube. Recent, Alex a lansat și videoclipul piesei, un clip filmat în cartierul bucureștean Ferentari. Tot în luna iunie 2012, a câștigat premiul pentru “Best Pop” în cadrul premiilor Romanian Music Awards.

În prezent, Alex lucrează la un nou concept de show. În 2013 a lansat melodiile „E Marfă Tare” și continuarea melodiei într-o colaborare cu Pacha Man „Aia E”.

În 2019, Alex Velea, împreună cu Lino Golden, Mario Fresh și Rashid, au înființat trupa Golden Gang, cu care au lansat în același an și primul album “10 din 10”. 

Adda

Ada Alexandra Moldovan nascuta la 3 martie 1992, Târgu Mureș, cunoscută profesional ca ADDA, este o cântăreață română de muzică pop.

În 2012 a intrat în TOP 100 cele mai difuzate piese din România (MediaForest) cu piesa „Petre” feat. CRBL (locul 65), iar în 2013 a urcat până pe locul 26 cu aceeași piesă. În 2014 a ajuns în TOP 100 cu trei piese: „Îți arăt că pot” (26), „Ușor ușor” (49), „Fără aer” (57).

A câștigat locul 2 la concursul Battle of Songs. Piesa „Minți murdare” i-a produs avântul muzical și a adus-o în studioul lui Marius Moga. Loverboy (remake-ul piesei „Minți murdare”) este coloana sonoră filmului cu același nume, o colaborare cu Pacha Man. Un an mai târziu au urmat colaborări cu CRBL și Zhao. Piesele „Petre” și „Bani din cer” au intrat imediat în heavy rotation pe toate posturile de radio și tv din România. Primul single oficial se numește „Seara târziu”, iar compoziția este semnată de către Adda și Marius Moga.

A scris piese pentru Paula Seling, Andreea Bănică, CRBL, Hi-Q și alții.

În 2015 Adda a lansat un proiect inedit format din mai multe episoade muzicale, intitulat “Stările Addei”.

Vanotek

Ion Chirinciuc, mult mai cunoscut după numele de scenă Vanotek, este un producător și DJ român din Republica Moldova. A studiat la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, apoi s-a mutat în București unde a început să compună pentru diverși artiști.Vanotek a pășit în industria muzicală la 17 ani, iar într-un timp foarte scurt a colaborat cu nume mari precum Antonia, Dan Bălan sau DJ Sava. Printre piesele lansate de Vanotek se numără „My Heart is Gone”, „Take the Highway”, „În dormitor” și „Tell Me Who”. Vanotek a produs și piesa „Fete din Balcani” a cântăreței Corina, devenită hit și al cărei clip este astăzi unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri românești de pe YouTube.

După lansarea piesei „My Heart is Gone” în colaborare cu Yanka, single ce a stat săptămâni întregi în topurile din România, Vanotek a revenit cu „I’m Coming Home” cu The Code & Georgian. La cererea fanilor și a publicului care a îndrăgit piesa, Vanotek a decis să se înscrie la Eurovision și a ajuns pe locul 2 al Selecției Naționale 2016. Melodia a fost apreciată și în străinătate, țări precum Germania, Anglia și Portugalia cerând să o difuzeze la posturile lor de radio. „My Heart is Gone” a fost nominalizată de MTV Europe Music Awards pentru categoria „Best Romanian Act”.

Single-ul „Tell Me Who”, lansat în martie 2017 în colaborare cu Eneli (Ileana Popescu), s-a bucurat de succes atât în Rusia, cât și în România, și a urcat până pe locul 86 în top Shazam Worldwide. „Tell Me Who” a fost licențiată la Ultra Music, casă de discuri din Statele Unite, care se concentrează pe muzică dance electronică și reprezintă artiști precum: Tiësto, Armin van Buuren, Fedde le Grand, deadmau5, Benny Benassi, David Guetta, Avicii, Hardwell, Calvin Harris, Era Istrefi, Kygo, Markus Schulz etc. Primul album al producătorului, „No Sleep”, a fost lansat pe 22 noiembrie 2017.

Vanotek colaborează în prezent cu Global Records, una dintre principalele case de discuri din România care reprezintă artiști de top precum Inna, Antonia, Carla’s Dreams, Lariss, Nicoleta Nucă, Alexandra Stan sau Mira. A fost invitat de-a lungul carierei să urce pe scena unor evenimente muzicale importante, precum Untold (Cluj-Napoca),Neversea (Constanța) sau Gustar (Furceni).

Alături de Yanka, fostă concurentă la Vocea României, Vanotek a lansat piesele „Jungle” și „My Heart is Gone”. „My Heart is Gone” este o co-producție Smash Production și Global Records. În decembrie 2015, Vanotek a lansat „I’m Coming Home”, o colaborare cu The Code și Georgian. Piesa a fost înscrisă la Eurovision, unde a ajuns pe locul 2 al Selecției Naționale.„My Heart is Gone” și „I’m Coming Home” au fost licențiate în teritorii precum Grecia, Cipru, Turcia, Polonia, Bulgaria, Albania, Rusia, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia sau Lituania. Piesa „My Heart is Gone” a fost nominalizată la MTV Best Romanian Act.

Vanotek a colaborat pentru prima dată cu Eneli, o cântăreață din Târgu Jiu, în primăvara anului 2017, alături de care a lansat „Tell Me Who”, „Vision”, „Tara” și „Back to Me”. Piesele fac parte de pe albumul de debut al lui Vanotek, „No Sleep”, și au fost compuse de cei doi artiști. Albumul include 12 piese plus un remix și a fost lansat pe 22 noiembrie 2017 pe platformele digitale printr-un eveniment la care au participat artiști Global Records, dar și alți artiști din industrie care apreciază muzica lui Vanotek. „Tell Me Who”, cea mai cunoscută piesă a artistului, a strâns peste 13 milioane de vizualizări pe YouTube. Piesa a fost licențiată la Ultra Music, casă de discuri din Statele Unite, și a ajuns până pe locul 2 în Rusia. „Back to Me” a ajuns pe locul 5 în topurile Shazam din Rusia. Piesa este licențiată la Ultra Music, a doua piesă a artistului după „Tell Me Who”.

Vanotek a produs și piesa „Vita Bella” pentru Havana. Aceasta a dominat topurile muzicale din România și a fost licențiată în Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, țările scandinave, Rusia, Grecia și Bulgaria. Al treilea single lansat de Havana, „Que Sera, Sera”, a fost compus tot de Vanotek.

Close Menu